КОЕФИЦИЕНТ НА МДБ ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ 2017

Врз основа на член 44 од Законот за данокот на добивка(“Службен весник на Р. Македонија”, 23/16; 190/16),Заводот за статистика го утврдува и објавува:   ПРОЦЕНТОТ НА ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА МАЛО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО МЕСЕЦ НОЕМВРИ 2017 ГОДИНА   Р.Бр. ОПИС ПОРАСТ 1. Кумулативниот пораст на ценитена мало во Р.Македонија во периодот НОЕМВРИ 2017 година во однос 2017 година …

Читај повеќе »

Највисоки цени на нафтени деривати од 28.11.2017 година

Највисоки малопродажни цени 28.11.2017 година (ЕУРО СУПЕР) БС  – 95               65,50 (ЕУРО СУПЕР) БС – 98                67,00 ЕУРО ДИЗЕЛ БС (Д – Е В)          54,00

Читај повеќе »

НАЈАВА ЗА КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ КПУ БР.3/2017-8 ЧАСА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ ЕДНОДНЕВНА ПРОГРАМСКА ЕДУКАЦИЈА

Ве информираме дека ЕУРО КОНСАЛТ ПЛУС, како акредитирано друштво за КПУ, најавува еднодневно Континуирано Профeсионално Усовршување Бр.3/2017 - 8 КПУ часа во месец Декември 2017 година, со следниот распоред:

Струмица Хотел “Вила Парк” 20. XII.2017
Скопје Хотел “Континентал” Сала “Клуб Фонтана” 21. XII.2017
Виница Хотел “Александар Парк” 22. XII.2017
Гостивар Хотел “Бунар” 25. XII.2017
Битола Хотел “Епинал” 26. XII.2017
Охрид Хотел “Милениум Палас” 27. XII.2017

Читај повеќе »

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА ПОСЕТУВАЊЕ НА КПУ ОБУКИ – ДЕКЕМВРИ 2017

Читај повеќе »

Податоци за плата за месец Ноември 2017 година

  Податоци за плата за месец Ноември 2017

Читај повеќе »

КОЕФИЦИЕНТ НА МДБ ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2017

Врз основа на член 44 од Законот за данокот на добивка(“Службен весник на Р. Македонија”, 23/16; 190/16),Заводот за статистика го утврдува и објавува:   ПРОЦЕНТОТ НА ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА МАЛО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2017 ГОДИНА   Р.Бр. ОПИС ПОРАСТ 1. Кумулативниот пораст на ценитена мало во Р.Македонија во периодот ОКТОМВРИ 2017 година во однос 2017 година …

Читај повеќе »

Највисоки цени на нафтени деривати од 31.10.2017 година

Највисоки малопродажни цени 31.10.2017 година (ЕУРО СУПЕР) БС  – 95               64,00 (ЕУРО СУПЕР) БС – 98                65,50 ЕУРО ДИЗЕЛ БС (Д – Е В)          52,00

Читај повеќе »

НАЈАВА ЗА КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ КПУ БР.2/2017-8 ЧАСА МЕСЕЦ НОЕМВРИ ЕДНОДНЕВНА ПРОГРАМСКА ЕДУКАЦИЈА

Ве информираме дека ЕУРО КОНСАЛТ ПЛУС, како акредитирано друштво за КПУ, најавува еднодневно Континуирано Профeсионално Усовршување Бр.2/2017-8 часа во месец Ноември 2017 година, со следниот распоред:

ИЗРАЕЛ Ерусалим Хотел “IBIS Jerusalem City Center” 09-13.XI.2017
Скопје Хотел “Континентал” Сала “Клуб Фонтана” 15. XI.2017
Охрид Хотел “Милениум Палас” 16. XI.2017
Виница Хотел “Александар Парк” 17. XI.2017
Гостивар Хотел “Бунар” 20. XI.2017
Струмица Хотел “Вила Парк” 21. XI.2017
Скопје Хотел “Континентал” Сала “Кристална” 22. XI.2017
Битола Хотел “Епинал” 23. XI.2017

Читај повеќе »

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА ПОСЕТУВАЊЕ НА КПУ ОБУКИ – НОЕМВРИ 2017

Регистрирањето е завршено.

Читај повеќе »

СООПШТЕНИЕ: РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВА КЕ БИДЕ ПРОДОЛЖЕН

Почитувани, Ви ја проследуваме објавата од УЈП на Р.М “Е-ДАНОЦИ ВО ПРЕКИН – РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВА ЌЕ БИДЕ ПРОДОЛЖЕН Поради технички проблеми и отежнато поднесување на даночни пријави преку системот е-Даноци, се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека рокот (25.10.2017 година) за поднесување на ДДВ-04 пријавата ќе биде продолжен. Во моментот кога ќе се отстранат техничките пречки …

Читај повеќе »