ДАНОЧНО НАМАЛУВАЊЕ ЗА ДАНОК НА ЛИЧЕН ДОХОД ЗА 2020 ГОДИНА

Почитувани,

Во (“Службен весник на РСМ” 269/19), Министерството за финансии го објави износот на даночно намалување за 2020 година. Согласно објавата:

  • Даночно намалување на данокот на личен доход за 2020 година на годишно ниво ќе изнесува 98.736,00 денари
  • Даночно намалување на данокот на личен доход за 2020 година по основ на доход од работа од плата, надоместоци од плата и пензија, на месечно ниво ќе изнесува 8.228,00 денари.

Check Also

Податоци за плата за ЈАНУАРИ 2020 година

Во прилог податоци за плата за месец ЈАНУАРИ 2020 година (Податоци за плата за Јануари 2020.pdf)