Нов режим на слободно движење

Почитувани,

ВЕ ИНФОРМИРАМЕ ДЕКА ВЛАДАТА ОБЈАВИ НОВ РЕЖИМ НА СЛОБОДНО ДВИЖЕЊЕ КОЈ ЌЕ ВАЖИ ОД СРЕДА 08.04.2020 ГОДИНА ВО 16 ЧАСОТ.

ВОЕДНО ВО ПРИЛОГ ВИ ИСПРАЌАМЕ ИЗВЕСТУВАЊЕ СПОРЕД НОВАТА МЕРКА ЗА ДОЗВОЛА ЗА РАБОТА ВО СМЕНИ КОЈА ЈА ОБЈАВИ ВЛАДАТА НА РСМ, ВО КОЈА СЕ СТАВЕНИ И ОБРАСЦИТЕ КОИ ТРЕБА ДА ГИ ПОПОЛНАТ КОМПАНИИТЕ КОИ ИМААТ ПОТРЕБА ОД СЛОБОДНО ДВИЖЕЊЕ.

Мерки- Дозвола за работниците кои работат во време на полициски час (otvori pdf)

Check Also

Oдлука за кафетериите и угостителските објекти

Владата на Република Северна Македонија донесе Одлука за мерките за спречување на внесување и ширење …