СООПШТЕНИЕ: РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВА КЕ БИДЕ ПРОДОЛЖЕН

Почитувани,

Ви ја проследуваме објавата од УЈП на Р.М

“Е-ДАНОЦИ ВО ПРЕКИН – РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВА ЌЕ БИДЕ ПРОДОЛЖЕН

Поради технички проблеми и отежнато поднесување на даночни пријави преку системот е-Даноци, се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека рокот (25.10.2017 година) за поднесување на ДДВ-04 пријавата ќе биде продолжен. Во моментот кога ќе се отстранат техничките пречки во ИТ системите, Управата за јавни приходи дополнително ќе информира за достапноста на системот е-Даноци и за продолжување на рокот за поднесување на ДДВ-04 пријавата.”

 

Можете да ја проследите на следниот линк: http://www.ujp.gov.mk/mk/javnost/soopstenija/pogledni/611

 

Check Also

Податоци за плата за Април 2019 година

Во прилог податоци за плата за месец Април 2019 година (Отвори pdf.)