УРЕДБА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ ЛИЦА СО НИЗОК ДОХОД, МЛАДИ ЛИЦА И ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ПРЕКУ ИЗДАВАЊЕ НА ПЛАТЕЖНА КАРТИЧКА НАМЕНЕТА ЗА КУПУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИ ПРОИЗВОДИ И УСЛУГИ ЗА ВРЕМЕ НА ВОНРЕДНА СОСОТОЈБА

Почитувани,

Во “Службен весник на РСМ” од 27.05.2020 година се објави Уредбата за ФИНАНСИСКА ПОДРШКА на граѓаните и вработените лица со низок доход, младите лица на воздраст од 16 до 29 години и здравствените работници кои учествуваат во тестирање, дијагностицирање и лекување на граѓани заболени од КОВИД-19 со издавање на домашна платежна картичка наманета за купување на Македонски производи и услуги за време на вонредна сосотојба.

ПРИЛОГ: УРЕДБА

Check Also

СРЕДА, 15 ЈУЛИ Е НЕРАБОТЕН ДЕН ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ

ПОЧИТУВАНИ! Министерството за труд и социјална политика соопштува дека 15 јули, среда, Е НЕРАБОТЕН ДЕН …