Цени на гориво објавени во 2020 година

НАЈВИСОКИ МАЛОПРОДАЖНИ ЦЕНИ НА НАФТЕНИ ДЕРИВАТИ

(за период Јануари 2020 – Декември 2020 година)

 

Дата на важност

ЦЕНИ НА ГОРИВО

Еуро супер БС-95

Еуро супер БС-95 Еуро дизал БС (D-E V) Масло за горење (ЕЛ – 1) Мазут
M-1/НС

Службен весник

09.01.2020

68,00

70,00 62,50 51,50

38,548

3/2020
14.01.2020

68,00

70,00 62,50 51,50

40,424

7/2020
21.01.2020

68,00

70,00 61,00 50,00

37,885

14/2020
28.01.2020

67,50

69,50 60,00 49,00

36,395

18/2020
04.02.2020

66,00

68,50 58,00 47,50

34,922

23/2020
10.02.2020

65,50

67,50 57,50 46,00

32,894

31/2020
17.02.2020

66,00

68,00 58,00 46,50

33,140

44/2020
25.02.2020

67,00

69,00 58,50 47,50

33,565

50/2020
03.03.2020

64,00

66,00 56,00 45,00

30,390

85/2020
10.03.2020

62,00

64,00 54,50 43,50

28,895

59/2020
17.03.2020

54,50

56,50 48,50 37,50

21,934

65/2020
24.03.2020

49,50

52,00 45,50 34,50

17,738

73/2020
31.03.2020

48,50

50,50 46,00 36,00

18,891

83/2020
07.04.2020

48,00

50,00 45,00 33,50

17,970

91/2020
14.04.2020 48,50 50,50 45,00 33,00 20,106 99/2020
22.04.2020 52,00 54,00 46,50 34,00 19,123 106/2020
28.04.2020 49,50 52,00 42,50 30,50 16,945 109/2020
05.05.2020 50,50 52,50 42,00 31,00 16,144 115/2020
12.05.2020 54,00 56,00 45,50 33,50 18,169 121/2020

 

Check Also

НАПИС ОД ДЕЛОВНИ ИНФОРМАЦИИ БР.6/2020 ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА ДЕЛОВНИТЕ СУБЈЕКТИ ВО ТЕКОТ И ВО ПОСТ COVID-19 ПЕРИОДОТ

Финансиска поддршка- Инвестиции