НОВ ИЗНОС НА МИНМИМАЛНА ПЛАТА ЗА ПЕРИОД ОД АПРИЛ/2020 ДО МАРТ/2021 ГОДИНА

Почитувани,

Ве информираме дека согласно член 4, став 2 од Законот за Минимална плата, Министерството за труд и социјална политика ја објави новата висина на МИНИМАЛНАТА ПЛАТА  ЗА ПЕРИОД ОД АПРИЛ/2020 ДО МАРТ/2021 ГОДИНА КОЈА ЌЕ ИЗНЕСУВА:

  • 21.776,00 ДЕНАРИ ВО БРУТО ИЗНОС,
  • 14.934,00 ДЕНАРИ ВО НЕТО ИЗНОС.

 

Check Also

Oдлука за кафетериите и угостителските објекти

Владата на Република Северна Македонија донесе Одлука за мерките за спречување на внесување и ширење …