Јавно

Податоци за плата за месец Март 2015 година

Податоци пресметка на плата за Март 2015 година

Читај повеќе »

Коефициент на МДБ за Февруари 2015 година

ПРОЦЕНТОТ НА ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА МАЛО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2015 ГОДИНА   Р.бр. ОПИС ПОРАСТ 1. Кумулативниот пораст на цените на мало во Република Македонија во периодот ФЕВРУАРИ 2015 година во однос на просечните цени на мало во 2014 година изнесува: -2,0% 2. Коефициентот за пораст на даночна-та основица за плаќање на данок од добивка за …

Читај повеќе »

Податоци за пресметка на плата и даноци и придонеси од плата за Јануари 2015 година

  Согласно соопштението на Државниот завод за статистика објавен е податокот за пресметка на даноци и придонеси од плата за 2015 година, и податоци за плата за месец Јануари 2015 година.     Основици за пресметка на даноци и придонеси 1. Просечна исплатена бруто плата за 2015          31.644,00 2. Најниска основица за даноци и придонеси за 2015 (31.644,00 х 50%)                …

Читај повеќе »

Цени на гориво објавени во 2015 година

Највисоки малопродажни цени 29.12.2015 година (ЕУРО СУПЕР) БС  – 95               61,50 (ЕУРО СУПЕР) БС – 98                63,50 ЕУРО ДИЗЕЛ БС (Д – Е В)          43,50 Највисоки малопродажни цени 15.12.2015 година (ЕУРО СУПЕР) БС  – 95               62,50 (ЕУРО СУПЕР) БС – 98                64,50 ЕУРО ДИЗЕЛ БС (Д …

Читај повеќе »

Советувања за изготвување годишна сметка за 2014 година

ЕУРО КОНСАЛТ ПЛУС ОРГАНИЗИРА  СОВЕТУВАЊЕ ЗА ДОНЕСЕНИ И НАЈАВЕНИ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ  СОВЕТУВАЊАТА ЌЕ СЕ ОДРЖАТ: Виница -хотел “Александар Парк”…..06.10.2015 година, Скопје -хотел “Континентал”…………..07.10.2015 година, Струмица -хотел “Глигоров”…………….08.10.2015 година, Охрид -хотел “Милениум”…………………13.10.2015 година, Битола -хотел “Епинал”……………………..14.10.2015 година. БАРСЕЛОНА – ШПАНИЈА со посета на Валенсија во период од 03 до 07 Ноември 2015 година

Читај повеќе »

Пресметка на плата од Јануари 2015 година

Нова верзија на клиентски софтвер За да можете да ја поднесете пресметката за плата за месец Јануари 2015 година, задолжително преземете ја најновата верзија на “МПИН“ клиентскиот софтвер (од 31.12.2014 година), преку веб страницата на УЈП. Пресметката за плата МПИН доставете ја преку интернет, на следната е-пошта: celaplata@ujp.gov.mk При доставување на образецот “МПИН“ за повеќе даночни обврзници, ве молиме пресметките …

Читај повеќе »

Неработни денови во 2015 година

Програма на неработни денови за 2015 година Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2015 година неработни денови се: За сите граѓани на РМ · 01 јануари (четврток), Нова Година · 07 јануари (среда), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар · 13 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден …

Читај повеќе »

Податоци за плата за СЕПТЕМВРИ 2013 година

Податоци за пресметка на плата за месец Септември 2013-та година (ОТВОРИ.pdf).

Читај повеќе »

Еуро Консалт Плус организира Советување во

ХОЛАНДИЈА (со авионски превоз) ХОТЕЛ €œ,,HAMPSHIRE -€“ SAVOY ROTERDAM ,, € **** во период од 25 до 28 октомври 2013 година. Покана за советување – [pdf ОТВОРИ.pdf]

Читај повеќе »

Податоци за плата за АВГУСТ 2013 година

Податоци за пресметка на плата за месец Август 2013-та година (ОТВОРИ.pdf).

Читај повеќе »