Јавно

Податоци за плата за месец Ноември 2017 година

  Податоци за плата за месец Ноември 2017

Читај повеќе »

КОЕФИЦИЕНТ НА МДБ ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2017

Врз основа на член 44 од Законот за данокот на добивка(“Службен весник на Р. Македонија”, 23/16; 190/16),Заводот за статистика го утврдува и објавува:   ПРОЦЕНТОТ НА ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА МАЛО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2017 ГОДИНА   Р.Бр. ОПИС ПОРАСТ 1. Кумулативниот пораст на ценитена мало во Р.Македонија во периодот ОКТОМВРИ 2017 година во однос 2017 година …

Читај повеќе »

Највисоки цени на нафтени деривати од 31.10.2017 година

Највисоки малопродажни цени 31.10.2017 година (ЕУРО СУПЕР) БС  – 95               64,00 (ЕУРО СУПЕР) БС – 98                65,50 ЕУРО ДИЗЕЛ БС (Д – Е В)          52,00

Читај повеќе »

НАЈАВА ЗА КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ КПУ БР.2/2017-8 ЧАСА МЕСЕЦ НОЕМВРИ ЕДНОДНЕВНА ПРОГРАМСКА ЕДУКАЦИЈА

Ве информираме дека ЕУРО КОНСАЛТ ПЛУС, како акредитирано друштво за КПУ, најавува еднодневно Континуирано Профeсионално Усовршување Бр.2/2017-8 часа во месец Ноември 2017 година, со следниот распоред:

ИЗРАЕЛ Ерусалим Хотел “IBIS Jerusalem City Center” 09-13.XI.2017
Скопје Хотел “Континентал” Сала “Клуб Фонтана” 15. XI.2017
Охрид Хотел “Милениум Палас” 16. XI.2017
Виница Хотел “Александар Парк” 17. XI.2017
Гостивар Хотел “Бунар” 20. XI.2017
Струмица Хотел “Вила Парк” 21. XI.2017
Скопје Хотел “Континентал” Сала “Кристална” 22. XI.2017
Битола Хотел “Епинал” 23. XI.2017

Читај повеќе »

СООПШТЕНИЕ: РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВА КЕ БИДЕ ПРОДОЛЖЕН

Почитувани, Ви ја проследуваме објавата од УЈП на Р.М “Е-ДАНОЦИ ВО ПРЕКИН – РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВА ЌЕ БИДЕ ПРОДОЛЖЕН Поради технички проблеми и отежнато поднесување на даночни пријави преку системот е-Даноци, се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека рокот (25.10.2017 година) за поднесување на ДДВ-04 пријавата ќе биде продолжен. Во моментот кога ќе се отстранат техничките пречки …

Читај повеќе »

ПОДАТОЦИ ЗА ПЛАТА ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2017

Плата Октомври 

Читај повеќе »

НАЈАВА ЗА КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ КПУ БР.1/2017-16 ЧАСА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ ДВОДНЕВНА ПРОГРАМСКА ЕДУКАЦИЈА

Ве информираме дека ЕУРО КОНСАЛТ ПЛУС, како акредитирано друштво за КПУ, најавува дводневно Континуирано Профeсионално Усовршување Бр.1/2017-16 часа во месец Октомври 2017 година, со следниот распоред:

Битола Хотел “Епинал” 09 и 10.10.2017
Скопје Хотел “Континентал” Сала Клуб Фонтана 12 и 13.10.2017
Виница Хотел “Александар Парк” 17 и 18.10.2017
Скопје Хотел “Континентал” Сала Клуб Фонтана 19 и 20.10.2017
Струмица Хотел “Глигоров” 24 и 25.10.2017
Охрид Хотел “Милениум Палас” 26 и 27.10.2017
Гостивар Хотел “Бунар” 30 и 31.10.2017
Вo прилог Програма со тематски содржини како и задолжителна Пријава за КПУ пред секој настан, од причина што во истата ќе бидат наведени податоци за бројот на Вашето лично уверение, колку часови сте посетувале и од која тематска содржина. Во Ваш интерес е пријавата навремено да ни ја доставувавате заради редовно ажурирање на податоците во ИСОС. Можете да ја испратите на е-маил: info@eurokonsaltplus.com.mk Почеток на предавањата од 9 часот.

Читај повеќе »

Коефициент на МДБ за месец Септември 2017

Врз основа на член 44 од Законот за данокот на добивка(“Службен весник на Р. Македонија”, 23/16; 190/16),Заводот за статистика го утврдува и објавува:   ПРОЦЕНТОТ НА ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА МАЛО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2017 ГОДИНА   Р.Бр. ОПИС ПОРАСТ 1. Кумулативниот пораст на ценитена мало во Р.Македонија во периодот СЕПТЕМВРИ 2017 година во однос 2017 година …

Читај повеќе »

Известување на УЈП за давање финансиска помош на работодавачите за исплата на минимална плата

Работодавачите кои ги исполнуваат условите од Законот за минимална плата во Република Македонија, имаат право на финансиска помош за исплата на минимална плата за месец септември 2017 до месец август 2018 година. Износ на финансиска помош Финансиската помош се обезбедува за период од месец септември 2017 до месец февруари 2018 година во следните износи: – 2.000 денари по вработен, за …

Читај повеќе »

ОБЈАВЕН НАЧИНОТ НА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКА ПОМОШ ЗА ИСПЛАТА НА МИНИМАЛНА ПЛАТА

Во Службен весник на РМ 138/2017 од 02.10.2017 е објавен правилникот за начинот на обезбедување на финансиска помош за исплата на минимална плата и начинот на пополнување на МПИН пријавата за обезбедување на финансиска помош при исплата на минималната помош. Правилникот може да го отворите тука: Правилник за минимална плата

Читај повеќе »