ДАНОЧНО НАМАЛУВАЊЕ ЗА ДАНОК НА ЛИЧЕН ДОХОД ЗА 2020 ГОДИНА

Почитувани, Во (“Службен весник на РСМ” 269/19), Министерството за финансии го објави износот на даночно намалување за 2020 година. Согласно објавата: Даночно намалување на данокот на личен доход за 2020 година на годишно ниво ќе изнесува 98.736,00 денари Даночно намалување на данокот на личен доход за 2020 година по основ на доход од работа од плата, надоместоци од плата и …

Читај повеќе »

Податоци за плата за Декември 2019 година

Во прилог податоци за плата за месец Декември 2019 година (Податоци за плата за Декември 2019.pdf)

Читај повеќе »

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА ПОСЕТУВАЊЕ НА КПУ ОБУКИ – ДЕКЕМВРИ 2019

Регистрирањето е завршено.

Читај повеќе »

КОНТИНУИРАНО ПРОФСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ БР.5/2019 ГОДИНА

Почитувани, Ве информираме дека ЕУРО КОНСАЛТ ПЛУС, како акредитирано друштво за КПУ, најавува Континуирано Профeсионално Усовршување Бр.5/2019 – 8/16 КПУ часа во месец Декември 2019 година, со следниот распоред: Скопје Хотел “Континентал” – Сала Клуб Фонтана 16 и 17 декември 2019 Охрид Хотел “Милениум Палас” 23 декември 2019 Штип Радио “Канал 77” 24 декември 2019 Почеток на предавањата од 9.30 …

Читај повеќе »

НАЧИН НА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕ НА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ПРИДОНЕСИТЕ ОД ЗАДОЛЖИТЕЛНО СОЦИЈАЛНО ОСИГУРУВАЊЕ ПОРАДИ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТА

Висината и условите за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување по основ на зголемување на плата се уредени со Закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата (Службен Весник на РСМ 239 од 19.11.2019 година). КОЈ МОЖЕ ДА КОРИСТИ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ПРИДОНЕСИТЕ Субвенционирање на придонеси може да користи обврзникот кој: има статус на активен …

Читај повеќе »

Податоци за плата за Ноември 2019 година

Во прилог податоци за плата за месец Ноември 2019 година (Отвори.pdf)

Читај повеќе »

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА ПОСЕТУВАЊЕ НА КПУ ОБУКИ – НОЕМВРИ 2019

Регистрирањето е завршено.

Читај повеќе »

КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОСИГУРУВАЊЕ КПУ БР.4/2019 ГОДИНА

Ве информираме дека ЕУРО КОНСАЛТ ПЛУС, како акредитирано друштво за КПУ, најавува Континуирано Профeсионално Усовршување Бр.4/2019 – 8/16 КПУ часа во месец НОЕМВРИ 2019 година, со следниот распоред: Виница Хотел “Александар Парк” 12 ноември 2019 Охрид  Хотел “Милениум Палас”  13 ноември 2019 Битола  Хотел “Епинал”   14 ноември 2019 Струмица Хотел “Вила Парк” 15 ноември 2019 Скопје Хотел “Континентал” – Сала …

Читај повеќе »

Податоци за плата за Октомври 2019 година

Во прилог податоци за плата за месец Октомври 2019 година (Отвори.pdf)

Читај повеќе »

Коефициент на МДБ за Септември 2019 година

Врз основа на член 44 од Законот за данокот на добивка (“Службен весник на Р М”, 112/2014…248/2018), Заводот за статистика го утврдува и објавува: ПРОЦЕНТОТ НА ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА МАЛО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2019 ГОДИНА Р.Бр. ОПИС ПОРАСТ 1. Кумулативниот пораст на цените на мало во РМ во периодот СЕПТЕМВРИ 2019 година во однос 2018 година …

Читај повеќе »