ОБЈАВЕН НАЧИНОТ НА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКА ПОМОШ ЗА ИСПЛАТА НА МИНИМАЛНА ПЛАТА

Во Службен весник на РМ 138/2017 од 02.10.2017 е објавен правилникот за начинот на обезбедување на финансиска помош за исплата на минимална плата и начинот на пополнување на МПИН пријавата за обезбедување на финансиска помош при исплата на минималната помош. Правилникот може да го отворите тука: Правилник за минимална плата

Читај повеќе »

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА ПОСЕТУВАЊЕ НА КПУ ОБУКИ – ОКТОМВРИ 2017

Регистрирањето е завршено.

Читај повеќе »

ОБЈАВА СЕМИНАРИ

Почитувани, Ве информираме дека Еуро Консалт Плус како акредитирано друштво за Континуирано Професионално Усовршување, ќе започне со одржување на обуки во повеќе градови низ Република Македонија од 01 Октомври 2017 година , согласно Известувањето на ИСОС од 14 Септември 2017 година. Подетално дополнително и навремено ќе Ве информираме.

Читај повеќе »

ПОДАТОЦИ ЗА ПЛАТА ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2017

Плата Септември

Читај повеќе »

УКИНУВАЊЕ НА РАДИОДИФУЗНАТА ТАКСА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Објава-радиодифузна такаса

Читај повеќе »

ДОНЕСЕНИ ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА МИНИМАЛНА ПЛАТА

Објава-Минимална плата

Читај повеќе »

Највисоки цени на нафтени деривати од 19.09.2017

Највисоки малопродажни цени 19.09.2017 година (ЕУРО СУПЕР) БС  – 95               63,50 (ЕУРО СУПЕР) БС – 98                65,00 ЕУРО ДИЗЕЛ БС (Д – Е В)          49,50

Читај повеќе »

Коефициент на МДБ за АВГУСТ 2017

Врз основа на член 44 од Законот за данокот на добивка(“Службен весник на Р. Македонија”, 23/16; 190/16),Заводот за статистика го утврдува и објавува:   ПРОЦЕНТОТ НА ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА МАЛО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО МЕСЕЦ АВГУСТ 2017 ГОДИНА   Р.Бр. ОПИС ПОРАСТ 1. Кумулативниот пораст на ценитена мало во Р.Македонија во периодот АВГУСТ 2017 година во однос 2017 година …

Читај повеќе »

Податоци за плата за месец Февруари 2017 година

Податоци за плата за месец Февруари 2017 година според Државниот завод за статистика од 22.02.2017 година. Plata-Fevruari

Читај повеќе »

Податоци за плата за месец Февруари 2017

Податоците за плата и надоместоци од плата  за месец  Февруари 2017  година согласно соопштенијата на Државниот Завод за статистика од 22.02.2017 година Plata-Fevruari

Читај повеќе »