ОДЛУКА ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ВНЕСУВАЊЕ И ШИРЕЊЕ НА КОРОНАВИРУСОТ КОВИД-19

Во Службен весник на РСМ 123/2020 Владата на РСМ ја објави Одлуката за изменување и дополнување на Одлуката за мерките за спречување на внесување и ширење на коронавирусот, со која Одлука од 13 Мај 2020 година дозволено е ...

Прикажи

ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА НОВАТА ВЕРЗИЈА НА КЛИЕНТСКИОТ СОФТВЕР ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТА И СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА 50% ПРИДОНЕСИ

ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТА Врз основа на Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот covid-19, заради исплата на платите за ...

Прикажи

Коефициент на МДБ за Април 2020 година

Врз основа на член 44 од Законот за данокот на добивка (“Службен весник на Р М”, 112/14…275/19), Заводот за статистика го утврдува и објавува: ПРОЦЕНТОТ НА ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА МАЛО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО МЕСЕЦ AПРИЛ 2020 ...

Прикажи

Известување од УЈП – Поставен е (Образецот БС-ПЗСО) Барање за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување во е-даноци

Почитувани, Ве информираме дека во системот на Е-ДАНОЦИ на УЈП, ПОСТАВЕН Е НОВИОТ ОБРАЗЕЦ БС-ПЗСО – Барање за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување, и истиот може да се пополнува и ...

Прикажи

ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊЕ ОД СТРАНА НА РАБОТОДАВАЧИТЕ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТИ (ОБРАЗЕЦ БФП-ИП) КОЕ Е ДОСТАПНО НА Е-ДАНОЦИ

Почитувани, Врз основа на Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот covid-19, заради исплата на платите за месеците април и мај 2020 година, ...

Прикажи

Нова Уредба за финансиска поддршка на работодавачите од приватниот сектор погодени од КОВИД19 заради исплата на платите за Април и Мај 2020 година

Почитувани, Владата на РСМ во „Службен весник на РСМ“ 111/2020 објави Нова Уредба со законска сила за ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА на работодавачите од приватниот сектор погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот COVID 19 ...

Прикажи

ДОПОЛНУВАЊЕ НА УРЕДБАТА СО ЗАКОНСКА СИЛА ЗА ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА ДАНОКОТ НА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ ЗА ВРЕМЕ НА ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА

Почитувани, Во „Службен весник на РСМ“ бр.108/20 објавена е  Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додадена вредност за време на траење на вонредната состојба. Со дополнувањето на Уредбата се утврдува рокот ...

Прикажи

ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ИСПЛАТА НА ДОДАТОЦИ И НАДОМЕСТОЦИ ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР ЗА ВРЕМЕ НА ВОНРЕДНА СОСОТОЈБА

Во Службен весник на РСМ 108/2020 се објави измената и дополнувањето на Уредбата со законска сила за ограничување на исплата на додатоци и надоместоци на плата за вработените во Јавниот сектор кои измени стапија во сила од 24.04.2020 ...

Прикажи

ДОЗВОЛЕНО ДВИЖЕЊЕ ЗА ПРВОМАЈСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

На 47-ма седница, Владата на Република Македонија донесе одлука за ограничување на движењето на граѓаните на територијата на целата држава за време на првомајските празници. На 1, 2 и 3 мај, односно петок, сабота и недела, ќе биде ...

Прикажи

ВТОРА КРЕДИТНА ЛИНИЈА НА РБРСМ ВО БОРБА ПРОТИВ КОВИД 19

Почитувани, Јавниот повик за бескаматен кредит  наменет за поддршка во борба против КОВИД 19 стартува од 29.04.2020 година. Апликациите се поднесуваат во рок од 15 дена сметано од 29.04.2020 (среда од 00.01 часот) по електронски ...

Прикажи